Dansstijlen

Hiphop

Sinds de komst van hiphop hebben jongeren de dansstijl massaal omarmd, maar wat is hiphop nou precies? Wat hiphop zo speciaal en populair maakt, is dat er geen standaard regels of technieken zijn. Iedereen kan zijn eigen versie van hiphop dans creëren. De dansstijl blijft zich ook nog steeds ontwikkelen en is de basis voor de substijlen: popping, locking, waving, housing, breakdancing, wacking, krumping, bonebreaking en new style

Afro Dance

Afro dance is een dansvorm waarbij je verschillende dansbewegingen maakt op swingende Afro beats. Afro Dance bestaat deels uit grote, krachtige bewegingen maar ook rustige, vloeiende bewegingen afkomstig uit verschillende landen van Afrika 

Commercial

Commercial is een sexy dansstijl die draait om energie en performance. Er komen bewegingen in voor vanuit allerlei andere dansstijlen zoals hiphop, streetdance, femme, modern en nog veel meer. De stijl commercial wordt vooral gedanst op bijvoorbeeld tv, concerten en videoclips. Grote sterren maken er ook gebruik van in hun videoclips en concerten.

Dancehall

Deze dansstijl ontstond eind jaren ’70, vernoemd naar de muziekstijl die opkwam in Jamaica. De stijl kent snelle en energieke bewegingen die worden afgewisseld met zachte kwaliteiten. Zo kan een choreografie wisselen van bewegingskwaliteit. Dit is dus een gevarieerde en uitdagende dansstijl. Dancehall vraagt veel van je lichaam en je spieren dus zal er in de les ook vaak aandacht worden besteed aan het versterken van de spieren.

Femme/Feminine

Femme/Feminine is een dansstijl waarbij de vrouwelijkheid voorop staat. De choreografie bestaat uit classy sexy dansmoves, waarbij je, je vrouwelijke kant naar boven haalt. Daarnaast leer je jezelf op een overtuigende manier te presenteren en het geeft je een boost aan zelfvertrouwen.

Heels

De dansstijl is erg sexy, zelfverzekerd en speels, maar biedt ook diepgang. Je stelt je kwetsbaar en open op om je sensuele, vrouwelijke kant te verkennen. Je leert jezelf beter kennen wat zorgt voor een echte boost in het zelfvertrouwen! Dansen op hoge hakken is niet gemakkelijk. Echter, met behulp van de perfecte schoenen met de juiste ondersteuning, stabiliteit en flexibiliteit kom je al een heel eind. Uiteraard mag je de eerste paar lesjes ook op danssneakers beginnen, maar je zal al snel merken dat hakken helpen met het uitvoeren van de dansbewegingen. Alleen al als je ze aantrekt, verandert je hele houding; schouders naar achteren, buikspieren aangespannen en de benen gestrekt.